Jouw EnergielabelRecreatiewoningen

Verplichting energielabel recreatiewoningen

Eigenaren van recreatiewoningen krijgen uitstel tot 1 januari 2024 om te voldoen aan de energielabelplicht.
Vanaf 1 januari 2024 controleert de Inspectie Leefomgeving en Transport of recreatiewoningen een verplicht energielabel hebben. Heeft u dan nog geen energielabel, maar is deze wel verplicht? Dan krijgt u een boete.

De overheid heeft bepaald dat recreatiewoningen altijd een energielabel moeten hebben behalve:

  • Recreatiewoningen die minder dan 4 maanden per jaar in gebruik zijn en een verwacht energieverbruik van minder dan 25% van het totaalverbruik bij permanent verbruik. (Bijv. die woningen die alleen gedurende de zomermaanden worden verhuurd.)
  • Recreatiewoningen met een gebruiksoppervlakte kleiner dan 50 m2

Het energielabel is verplicht bij verkoop. Ook bij verhuur is een energielabel verplicht.  Het label blijft 10 jaar lang geldig.

 

Collectieve opname energielabels vakantieparken

Energielabel recreatiewoningen opstellen?

Het opstellen van een energielabel dient door een onafhankelijk en vakbekwame (gediplomeerde) adviseur te gebeuren die ter plaatse de woning zal inspecteren en verder zal uitwerken en registreren in het landelijke systeem.

Jouw-Energielabel.nl
heeft een team met gediplomeerde adviseurs wat tegen zeer scherpe tarieven een maatoplossing biedt en heeft veel ervaring met de opname van energielabels van vakantiewoningen.

Vraag nu een offerte aan op maat

Kosten

Het energielabel voor een enkele recreatiewoning kost rond de 250 euro. Bij collectieve opnames kunnen wij tegen sterk gereduceerde prijzen werken.

  • Als voorbeeld een vakantiepark  waar 50 energielabels nodig zijn voor vakantiewoningen.   – kosten per label 100,- excl. btw (121,- incl. btw)

Veel parken zijn momenteel bezig om een collectief label aan te bieden aan de eigenaren van de vakantiewoningen. Wij zijn u daarin graag van dienst en horen graag van u.

Procedure aanvraag

Stap 1

U neemt contact met ons op d.m.v contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook.

Stap 2

Wij maken offerte voor u op nadat we de nodige informatie van u hebben gekregen.

Stap 3

De eigenaren van de recreatiewoningen worden door u geïnformeerd en u inventariseert hoeveel eigenaren er mee willen doen met het collectieve aanbod.

Stap 4

In onderling overleg maken we afspraken voor de opname van de energielabels.

Stap 5

Gegevens worden uitgewerkt door ons en afgemeld en geregistreerd bij de Overheid. De energielabels worden toegestuurd aan de echtmatige eigenaren en desnoods ook aan het park.

Energielabel recreatiewoningen aanvragen

Jouw-Energielabel

Zuideinde 8a
7941 GH Meppel

Contact

0619804866
info@jouw-energielabel.nl